Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), sıfır faizli kredisi uygulamasını başlatılıyor.


Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından ortak yürütülecek proje ile KOBİ’lerin kurumsallaşması ve ihracatı arttırması amacıyla sıfır faizli kredisi uygulamasını başlatılıyor.

Maksimum 24 ay vadeli olacak sıfır faizli kredi ile KOBİ’lerin teknolojiye yatırım yapması amaçlanıyor. KOSGEB ayrıca teknoloji yatırımı yapacak firmalara da sıfır faizli bilişim kredisi de verecek. Proje, Ziraat Bankası, Halkbankası ve Vakıf Bank işbirliğiyle yürütülüyor.

İhracatçı KOBİ’lere sıfır faizli kredi kullandıran Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), şimdi de ‘ihracata hazırlık’ kredisi vermeye hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı ile ortak yürütülecek proje çerçevesinde verilecek sıfır faizli ve 24 ay vadeli krediyle, KOBİ’lerin kurumsallaşarak verimliliğini ve ihracatını artırması amaçlanıyor. KOSGEB ayrıca, teknoloji yatırımı yapacak firmalara da sıfır faizli bilişim kredisi de verecek.

KOSGEB’in Ziraat Bankası, Halk Bankası ve VakıfBank aracılığıyla yürüteceği projenin bu ay sonuna kadar başlatılacağını belirten KOSGEB Bilgi Sistemleri ve Elektronik Ticaret Süreç Grubu Başkanı Mehmet Günay, "Bu sayede KOBİ’lerin Türkiye ekonomisine olan katkısının artırılmasını hedefliyoruz. KOSGEB’in normal desteklerinin yanı sıra alternatif olarak bu desteği de vereceğiz. Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütülen projede kredilerin faizlerini KOSGEB karşılayacağı için KOBİ’ler faizsiz kredi kullanacaklar" dedi.

Bu ay sonuna kadar sıfır faizli bilişim kredisini de vermeye başlayacaklarını belirten Günay, Türk Telekom işbirliğinde yapılan bu proje ile teknolojiye yatırım yapacak KOBİ’lere 24 aya varan vadede bilişim kredisi verileceğini ifade etti. Günay ayrıca, işyerlerinde internet kullanan KOBİ’lerden 1 ay süresince bağlantı ücreti alınmayarak ücretsiz ADSL hizmeti sağlanacağını söyledi.

Kamu bankaları ile birlikte yürütülecek proje bazında işletmeler KOSGEB tarafından yapılan araştırma çerçevesinde A-B-C-D olmak üzere dört gruba ayrılacak. Gruplara verilecek kredinin üst limiti ise sırasıyla 25 bin YTL, 15 bin YTL, 7 bin 500 YTL ve 2 bin YTL olacak. Proje bütçesinin ise 10 milyon YTL olması planlanıyor.

Veriler kayıt altına alınacak

Bilişim kredisi projesi ile firmaların kendi adları ile web sayfası ve e-posta adresine sahip olmaları, web adresinden işletme ve ürün tanıtım bilgilerini yayınlamaları, KOBİNET, e-devlet, e-bankacılık, e-ticaret vb. elektronik hizmetlerden yararlanmaları hedefleniyor. Ayrıca proje ile firmaların temel ticari faaliyetleri elektronik ortamda kayıt altına alınmış olacak. Proje kapsamında hem firmaların kayıtları düzenli olarak tutulurken, video konferans, web toplantı ve uzaktan eğitim uygulamalarının da kullanılması bekleniyor.

HABER – DÜNYA

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız