Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Dövizdeki tırmanış, konutları döviz ile satan üreticileri kur sabitleme yoluna iterken, YTL bazında satış yapan firmalar da avantajlı faiz uygulamasına geçiyor.


Bu arada ürettiği konutları YTL bazında satışa sunan bazı inşaat firmaları da, avantajlı faiz sistemleri uyguluyor.

Türkiye’nin ilk hafif çelik projesinde, İstanbul Kemerburgaz’da Zeytinsuyu Tepesi Villları’nı yapan Saros İnşaat 30 Haziran’a kadar gerçekleşecek satışlarda Amerikan Doları kurunu 1,3939 YTL olarak hesaplayacak.

Öte yandan Bodrum’da aynı anda 11 inşaatın yapımına devam eden Yapı Endüstrisi de kur uygulamasında Amerikan Doları için 16 Haziran’a kadar 1,34 YTL, 16-30 Haziran arasında da 1,44 YTL’lik değer belirledi.

Bir çok firmanın faiz oranlarını yükselttiği bu dönemde, Bahçeşehir ve Ataşehirde devam eden Uphill Court projelerinde avantajlı faiz uygulamasına başlandı. BankEuropa ile yapılan anlaşma paralelinde 15 Haziran’a kadar % 0,60’dan başlayan oranlarla konut kredisi kullandırılacak. BankEuropa’nın konut kredi faizini % 1,40’ların üzerine çektiği bir dönemde bu özel çalışma şimdilik 15 Haziran’a kadar.

KentPlus Mimarsinan ve KentPlus Ataşehir projelerinde de faizler sabitlendi. Emay İnşaat Haziran sonuna kadar müşterilerine % 1,07 sabit faiz imkanı sunuyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız