Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Mortgage yasa tasarısı, TOKİ, KİPTAŞ, yeni yükselen inşaat markaları derken, dünyanın önde gelen mortgage kurumları Türk pazarında yeralmaya başladı.


Kendilerine Türk ortaklar bulan, dünyanın önde gelen mortgage uzmanı kurumların bazıları şöyle:

NBG: Citigrup’un da talip olduğu Finansbank’ın yüzde 46’sı, Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank’a 2.3 milyar euroya satıldı.

GE
: Garanti Bankası’nın ana hissedarı Doğuş Holding, General Electric’in (GE)iştiraki GE Consumer Finance’a bankanın yüzde 25.5 hissesini 1.556 milyar dolara sattı.

Hapoalim:
İsrailli Bank Hapoalim, Damla Cıngıllıoğlu’na ait C Bank’ın yüzde 57.55’ini 113 milyon dolara aldı. İsrail’in en büyük kredi veren kuruluşu konumundaki Bank Hapoalim, ülke ekonomisindeki kredi pazarının yüzde 35’ini elinde tutuyor ve tüketici kredileri, mortgate, kredi kartı ve kurumsal bankacılık alanlarında pazar lideri olarak dikkati çekiyor.

Fortis:
Bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Hollanda-Belçika finansal grubu Fortis, Dışbank’ın yüzde 89.3 hissesini 985 milyon euroya satın aldı.

BNP Paribas:
Fransız BNP Paribas, Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) yüzde 84.25’ine sahip olan TEB Mali Yatırımlar’ın yüzde 50’sini 216.8 milyon dolara satın aldı. Böylece BNP Paribas, TEB’in de yüzde 42.12’sine sahip oldu.

HSBC Bank:
2000 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Demirbank’ı, İngiliz finans kurulu HSBC satın alarak ismini değiştirdi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız