Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Londra'dan yeniden kredi bulan bankalar, Merkez Bankası'nın faiz kararı ile cesaretlenirse faizi yüzde 1.30-1.20'ye çekebilirler.

Merkez Bankası'nın (MB) bu hafta yapacağı Para Politikası Kurulu, kredi ile konut almak isteyenleri de yakından ilgilendiriyor. Çünkü eğer MB, döviz kurlarında ve petrol fiyatlarındaki düşüş ile maliyet enflasyonundan endişe etmeyerek faizi artırmazsa faizlerin düşüşe geçmesi bekleniyor.

Piyasa faiz oranlarının düşmesi ise bankaları başta konut olmak üzere tüketici kredilerinde daha cesur davranmaya itecek. Böylece bir süredir büyük bankaların yüzde 1.90 düzeyinde tuttuğu konut kredisi faizlerinin yüzde 1.30-1.20 seviyelerine çekilebileceği konuşuluyor. Bankaların faiz oranlarını aşağı çekmede en büyük destek ise mayıs ayında kesilen Londra'daki TL kredi piyasasının yeniden açılmış olmasından geliyor.

Yıllık yüzde 14 ile kredi bulan bazı bankalar faizi yüzde 1.57'ye kadar çekti. Eğer bankalar MB'nin faiz kararına göre daha cesur davranırlarsa şimdilik yıllık yüzde 14 faizle buldukları kredileri dosya, ekspertiz ve sigorta masraflarından yararlanmak ve önümüzdeki yıllarda kâr etmek amacıyla kârsız verirse, faiz yüzde 1.21'e kadar gerileyebilecek.

HABER – RAHİM AK

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız