Paylaş
TOKİ İstanbul Sile'de Yeni Proje Yapacak

Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren ve birçok başarılı projeye imza atan TOKİ, yeni bir proje ile tekrar gündemde. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde inşa ettiği binalar ile konut sektörüne yön veren TOKİ İstanbul Şile’de yeni proje yapacak. Kentin en önemli cazibe merkezlerinden birisi olan ve özellikle huzurlu yapısı ile dikkat çeken Şile’de inşa edilecek olan konutların ayrıntısı da belli olmaya başladı.

Proje Ayrıntıları Netleşti

Şile’de yapılacak olan projenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre toplamda 112 konutun yapılması hedefleniyor. Bu konutların 2+1 şeklinde inşa edileceği açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda rekor kırarak on binlerce ev inşa eden kurum, artık yataya mimari ilkesine göre konut yapıyor. Şile’de yapılacak olan yeni projenin de bu ilke ışığında inşa edeceği belirtiliyor.

Buna göre konutlar çok katlı olmayacak. Ayrıca konutların mimarisinde bölgenin öne çıkmış olan özellikleri tercih edilecek. Tarihi Şile evlerinde kullanılan konsepte uygun olarak inşa edilecek evlerin, geniş ve ferah özelliklerde olacağı açıklandı. TOKİ İstanbul Şile’de yeni proje yapacak haberi bundan dolayı çok büyük bir ilgi görmüş durumda.

Toki Şile Konutları

Sosyal Mekanlar da İnşa Edilecek

Projeye göre birçok farklı sosyal mekanın da inşa edileceği öğrenildi. Buna göre Şile’deki projede, burada yaşayacak olan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği parklar da olacak. Etrafı yükseltme duvarlar ile çevrilecek olan projede, binaların zemin +3 şeklinde inşa edileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra proje alanında yürüyüş yolları da bulunacak. Yakın bir zamanda yapımına başlanacak olan projenin kısa zaman içerisine bitirilmesi bekleniyor.

TOKİ Şile Başvuru Şartları

Projeye başvuru şartları ise belli oldu. Buna göre bu projeden ev sahibi olmak isteyen kişilerin, daha önce ev sahibi olmamaları gerekiyor. TOKİ, bu kuralı Şile projesi için de uyguluyor. Ayrıca bölgede ikamet etme şartı bir diğer önemli kriter olarak dikkat çekiyor. Emekli olanlar ise özel şartlardan faydalanabiliyorlar. Başvuru ile alakalı olarak ön ödeme alındıktan sonra kura çekimi yapılacak. Kura çekimleri sonrasında ise kimlerin ev sahibi olduğu belli olacak.

TOKİ Projeleri için Çağrı Merkezi

444 86 54 Bize Sorun

TOKİ Konutları ve Projeleri

TOKİ Projeleri ve TOKİ Konutları hakkında bilgileri edinebileceğiniz sayfalarımızı ziyaret etmeyi unutmayınız. TOKİ Sosyal Konutları ve Projelerine ait haber ve detayları her zaman TOKİ Haberleri sayfalarımızda, ayrıca TOKİ Konutları Projeleri bilgilerine TOKİ Projeleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar hakkında bizlere iletmek istediğiniz bilgileri İletişimsayfamızdan ulaştırabilirsiniz. Konut Projeleri hakkında sormak istediklerinizi, ilgili projenin sayfası altındaki formdan iletebilirsiniz.

TOKİ’nin satış ve kredilendirme sisteminin İslâm hukûkuna uygunluğu ve düzenlediği sâir kampanyaların fâiz içerip içermediği hakkında, bu alandaki makalelerimizi inceleyebilir ve ilgili yazılar altında sorularınızı yöneltebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız