Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Türkiye’de 2.5 milyon konuta ihtiyaç var. Herkesin amacı olan konut son derece önemlidir. TOKİ’nin hedefi 250 bin konut üretmekti.


Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye’nin yenileme, dönüşüm ve nitelikli olmak üzere yaklaşık 2.5 milyon konuta ihtiyacı olduğunu söyledi. Bilecik’in Bozüyük ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan 288 konutun anahtar teslim törenine katılmak üzere ilçeye gelen Özak, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin de memur çocuğu olduğunu ve anne-babasının ev sahibi olmak için çok uğraştığını belirterek şöyle konuştu: "Türkiye’de 2.5 milyon konuta ihtiyaç var. Herkesin amacı olan konut son derece önemlidir. TOKİ’nin hedefi 250 bin konut üretmekti. Bu bir rekor. İnanıyorum ki bu rakamı da aşacağız. Depreme dayanıklı, hastane, cami, spor tesisleri ve okul gibi sosyal donatıları olan örnek konutlar oluşturuluyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’dan başlattığı konut hamlesi devam ediyor. Bu çalışmalar inşaat sektöründeki istihdamı artırıyor. Sektör geçen yıl yüzde 9.9 büyüyen Türkiye’ye yüzde 20 oranında katkı sağladı. Binlerce kişiye istihdam yaratıldı. Yaklaşık 200 sektörü etkileyen inşaat sektörü Türkiye’nin kalkınmasında lokomotif olmuştur.

‘YASAYI ÇIKARDIK’
Türkiye İstatistik Kurumu ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın verilerine göre, yenileme, dönüşüm ve nitelikli olmak üzere yaklaşık 2.5 milyon konuta ihtiyaç var. Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Türkiye bu konuyu gecekondulaşmaya terk etti. İstanbul’da kaçak, depreme dayanıksız ve güçlendirilmesi gereken yapılar var. Kat Mülkiyeti Yasası’nı çıkardık. Kentsel Dönüşme Yasası’nı çıkarıyoruz. Daha fazla kaynak bulup, arsa üretip konut üretmek istiyoruz."

KAYNAK – SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız