Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Konut piyasasında yaşanan durgunluğu aşmaya çalışan inşaat şirketlerinin promosyon yöntemleri vade ve faizlerle sınırlı kalmadı.

İstanbul'da 6 farklı konut projesi yapan Nazar İnşaat, eski evini getirene sıfır daire ya da iki daire alana üçüncü daireyi yüzde 40 ucuza veriyor.

 

Konut piyasalarında yaşanan durgunluğu aşmaya çalışan inşaat şirketleri bugünlerde, konut alıcılarını bankalardan daha uygun faiz verip döviz kurunu sabitleyerek, tatil veya otomobil hediye ederek kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Ancak inşaatçıların promosyon yöntemleri bunlarla da sınırlı kalmadı. İstanbul'un Anadolu yakasında 6 farklı konut projesine start veren Nazar İnşaat ve Yatırım Danışmanlık, eski evini getirene daire vermeyi, yeni projelerinde ilk gelenlere indirim yapmayı veya iki daire alana üçüncü daireyi yüzde 40 ucuza satmayı taahhüt ediyor.


İnşaat sektöründe 34 yıllık bir geçmişi olan Nazar İnşaat ve Yatırım Danışmanlık şirketi, özellikle Ümraniye'deki üç projesi için farklı promosyonlar deniyor. Şirket Genel Satış Koordinatörü Yıldıray Çep, promosyon sayesinde temmuz başından bu yana satışların en az yüzde 50 arttığını, hatta bazı projelerde daire kalmadığını söyledi.

 10 kişi eski dairesini verip yeni daire aldıPromosyonda gayrimenkul yatırımcılarını hedeflediklerini anlatan Çep, bu arada ellerindeki daireleri satmak için zamanı ve enerjisi olmayanlara da yardımcı olduklarını söyledi. Çep sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizden daire almaya karar veren müşteri elindeki dairesini getirip bize verebiliyor. Böylece emlakçıyla tek tek müşterilerle uğraşması gerekmiyor. Ekspertiz değerlendirmesinden sonra biz müşteri ile anlaşıyoruz. Bu şekilde İstanbul'un farklı semtlerinde 8-10 daire bizim portföyümüze geçti. Bazılarını kiraya vereceğiz, bazılarını uygun fiyata satacağız."İnşaat sektöründe son dört aydır gözlenen durgunluğa dikkat çeken Çep, "Bölgesel olarak üretim şişti, talep az olunca sıkışma oldu. Projelerin özellikleri de birbirine benziyor. Biz de bu sıkışıklığı kendi yöntemlerimizle aşıyoruz" dedi.
Nazar İnşaat, Park Panorama Rezidans, Park Ataşehir ve Atapark Rezidans'daki konutları için kampanya düzenliyor. Kampanya sonucunda nisanda inşaatına başlanan Park Ataşehir Residence'da 16 dairenin hepsi satıldı. Toplam 140 konut üzerine Ümraniye'de yapılacak olan Park Panorama'da inşaat ağustos ayında başlayacak, Aralık 2007'de teslim edilecek. Atapark Residence'da ise 58 konut bulunacak. Ağustos 2007'de teslimi planlanan bu projede iki daire alana üçüncüsü yüzde 40 indirimli olarak satılacak. Söz konusu projelerde sıfır dairelerin fiyatları 120 bin ile 530 bin YTL arasında değişiyor. Şirket orta gelir düzeyini hedefleyen, 130-200 bin YTL'lik ev üretmek üzere İstanbul'un çeşitli semtlerinde arsa arayışını da sürdürüyor.

Kısa vadeye sıfır faiz uygulaması

İnşaat şirketlerinin yeni projelerinde ev satabilmek için düzenlediği kampanyalardan biri de kısa vadeye sıfır faiz uygulaması esasına dayanıyor. Bankaların uzun vadeli konut kredi faizlerini yüzde 2'nin üzerine çıkardığı bugünlerde kendi finansal gücünü kullanan bazı inşaat şirketleri, müşterilerine sıfır faiz uyguluyor. Ekşioğlu Konut, İstanbul Tuzla'da inşa ettiği Kafkale Evleri'nde 42 aya kadar, Taşyapı da Esenkent'te inşa ettiği Kardelen Evleri'nde 12 aya kadar olan vadelerde sıfır faiz uygulayacağını açıkladı. Kafkale Evleri'nde sıfır faiz uygulaması 23 Temmuz'da sona erecek. Özel sektörde halen satışı devam eden konut projelerinde 1 yıl vadeli kredi faizleri yüzde 1 seviyesinden başlıyor.

Bahçeşehir'in hemen yanında bulunan Esenkent'te inşa edilen Kardelen Evleri'nin fiyatı 205 bin YTL'den başlıyor. İçinde büyüklükleri 160 ile 348 metrekare arasında değişen 80 daire oturmaya hazır halde satışa sunuldu. Üst gelir grubuna yönelik olarak Tuzla'da yapılan Kafkale Evleri ise 100 daireden oluşuyor. Fiyatların 147 bin ile 253 bin YTL arasında değiştiği projenin inşaatı 2005 yılı sonunda başladı. Büyüklükleri 105 ile 178 metrekare arasında değişen dairelerin bulunduğu projenin 2 yıl sonra tamamlanması planlanıyor.

 

Kısa vadede sıfır faiz uygulamasıKonut alıcılarına bankalardan daha uygun faiz vermek12 aya kadar olan vadelerde sıfır faiz uygulamasıDevam eden konutlarda 1 yıl vadeli kredi faizlerini yüzde 1 yapmakDöviz kurunu sabitlemekTatil veya araba hediye etmekEski evini getirene yeni daire de indirim yapmakYeni projelerinde ilk gelenlere indirim yapmak

İki daire alana üçüncü daireyi yüzde 40 ucuza satmak

HABER – SELMA ŞENOL / REFERANS

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız