Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
AXA OYAK Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Ölken, çalışmaları sürdürülen Mortgage Yasası’nın, sigorta sektörü için yeni kaynaklar yaratacağını belirtti.


Mortgage sistemiyle birden fazla sigorta türünün devreye gireceğini ifade eden Yavuz Ölken, sigortacılıkta yeni ürünleri gündeme getirecek yasal çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yaptı.
Yavuz Ölken, şunları söyledi: "Yeni sigorta ürünleri kapsamında özellikle ‘oto dışı kaza’ branşını içeren sorumluluk sigortaları oldukça önemli bir yer tutuyor. Ayrıca ‘mortgage’ diğer önemli bir başlık. Yasal düzenlemeler yapılırken en önemli konu hazırlanan ürün taslakları ve uygulama esasları için sigorta şirketleri, reasürans şirketleriyle ortak platformda çalışılması zorunluluğudur."

Sorumluluk sigortaları alanında yapılan çalışmaların sigortacılığa büyük katkı sağlayacağına inandığını da belirten Ölken, "AB ile uyum sürecinde gündeme gelen bu alanda sektörümüzün teminat kapsamı, uygulama esasları konusunda ortak bir anlayışa gelmesi gerekiyor. Örnekleri incelediğimizde uzun seneli sorumluluk sigortalarında beklenmedik tazminat talepleri ile karşılaşılması mümkün görünüyor. Bu nedenle bazı konularda dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız