Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Dubaili Tanmiyat Grubu, Samandıra’da kuracağı KOBİ şehrini mortgage usulu 15-20 yıl vade ile satacak. Proje 2200 küçük işletmeyi içinde barındıracak.


Samandıra’da 1 milyon 350 metrekare üzerinde bir alan üzerinde Aslan Grubu ile bir KOBİ şehri kuracak olan Dubaili Tanmiyat Grubu, satışı mortgage usulü yapacak. 2 bin 200 KOBİ’yi buluşturacak olan Tanmiyat 2050 Üçyüzler Projesi yaklaşık 600 milyon doları bulacak. 11 ayrı binadan oluşacak olan KOBİ şehrinin yaklaşık 4 tanesinin temelleri atılmış inşaatı da belli bir seviyeye ulaşmış durumda. Daha önce TESK ile birlikte yola çıkan ancak ekonomik kriz nedeniyle projeyi durdurmak zorunda kalan Aslan Grubu, Tanmiyat ile proje için imzaları attı. İki grup yaklaşık 20 ay içinde bu projeyi tamamlamayı hedefliyor. Projenin içinde iş yerlerinin yanı sıra bir otel, bir rezidans, bir de hastane bulunuyor.

Erdoğan projeyi önceden gördü
Üstelik ortaklığın bu proje ile sınırlı kalmaması söz konusu. Edinilen bilgiye göre iki grup yine gayrimenkul alanında yeni projeler için de ortaklıklarını büyütüyor. Aslında söz konusu KOBİ şehrinin kurulması ilk kez 1990’lı yıllarda gündeme gelmiş. O sırada önce Başbakan ardından da Cumhurbaşkanlığı görevini üstelenen Turgut Özal’ın yer göstermesi ile Anadolu yakasını seçen Aslan Grubu, projeyi Samandıra Belediye Başkanlığı’na imzaya götürür. Başkan Abdullah Bayram, projeyi alıp yine o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tayyip Erdoğan’a götürür. Erdoğan’ın projeyi görür görmez onay vermesi ile birlikte çalışmalar başlar. İlk desteği proje aşamasında veren Erdoğan’ın KOBİ şehri için ikinci desteği de 2005’in sonunda geldi. Projenin olduğu arazi özel organize sanayi bölgesi ilan edildi. Bir süre sonra satışa çıkacak olan proje çerçevesindeki işyerleri 15-20 yıl vade ile satışa sunulacak. Edinilen bilgiye göre de akıllı bina konseptindeki bu işyerlerinin metrekare fiyatları ise 1500 doları aşmayacak.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız