Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik ve yabancı ilgisi, konunun uzmanlarını da Türkiye'ye çekiyor. Piyasalara yön verenler Ekim'de Çırağan Sarayı'ında.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen son etkinlik de 3 Ekim tarihinde Çırağan Sarayı'nda gayrimenkul gurularını buluşturacak. Konferansın en önemli konuklarından biri Samuel Zell. ABD dışındaki gayrimenkul projeleri ve işlerine yatırım yapan bir lider özel sektör yatırımcısı olan Equity International'ın da başkanı olan Zell, Ulusal Gayrimenkul Yatırım Fonları Birliği'nde (NAREIT) iki yıllık başkanlık görevini yeni tamamladı.

JPMorgan Ulusal Danışma Kurulu'nda, Eurohypo Uluslararası Danışma Kurulu'nda, Michigan Üniversitesi'nde Mütevelli Heyeti Başkanı Danışma Kurulu'nda ve Michigan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Misafir Öğretim Üyeleri Komitesi'nde görev yapan Zell, Michigan Üniversitesi İş İdaresi Fakültesi'nin ortak çabalarıyla, Zell/Lurie Girişimcilik Merkezi'ni kurdu. Konferansın ikinci konuğu da Steven A. Wechsler.

National Association of Real Estate Investments Trusts'ın (NARIET) Başkanı ve CEO'su olan Wechsler, REIT (Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları) endüstrisini temsil eden örgütün tüm programlarını ve hizmetlerini yönetiyor. Wechsler, Şubat 1990 ile Nisan 1997 arasındaki dönemde National Realty Committee'nin (NRC) başkanlığını yaptı. Wechsler, NRC'ye girmeden önce gayrimenkul ihtilafında ve konularında uzmanlaşmış bir hukuk firması olan Stein, Miller and Brodsky'de avukat olarak çalışıyordu.

İstanbul Kasım ayında yine GYODER tarafından düzenlenen bir gayrimenkul etkinliğine evsahipliği yapacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konut Finansmanı ve Türkiye Konferansı 15 Kasım tarihinde Swvissotel'de yapılacak. Gayrimenkul Sektörü araştırma Raporu'nun ikinci bölümünün tanıtılacağı konferansta, global sermaye ve gayrimenkul yatırımlarındaki gelişmeler ve beklentiler ile dünyada ve Türkiye'de gayrimenkul piyasalarındaki gelişmeler gündeme getirilecek.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız