Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
İş Girişim’in iştiraklerinden Mars Sinema’ya dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcısı Colony Capital talip oldu. Firma, 25 milyar dolarlık emlak portföyü yönetiyor


Dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcıları arasında bulunan Colony Capital, Türkiye’ye ‘sinema’ için geldi. İş Girişim’in iştiraklerinden Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisleri İşletmeciliği’ni almak için masaya oturan Colony Capital’in pazarlığının 60 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Colony Capital’in CEO koltuğunda ise emlak kralı Donald Trump’ın en yakın arkadaşlarından biri olan Thomas Barrack oturuyor.

Dev portföye sahip
25 milyar dolarlık gayrimenkul portföyünü yöneten Barrack, Fortune Dergisi tarafından ‘dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcısı’ olarak adlandırılmıştı. Sadece geçen yıl Raffles International ve Swissotel markalarının altındaki 41 oteli alan Barrack, geçtiğimiz ay Toronto ve Ontorio’daki Fairnont Hotels’e ise 3.2 milyar dolar ödeyerek ortak oldu. Colony, Londra’daki Savoy, Las Vegas Hilton ve Atlantic City Hilton’ların da yatırımcısı.

2001’de kurulan Mars Entertainment Group ise tam bir başarı öyküsü. Önce İş Girişim Sermayesi’nin ortak olduğu şirket, geçtiğimiz yıl Tepe Grubu’na ait Cinemaxx adlı dört sinema kompleksini 13.6 milyon dolara satın alarak adını duyurdu. Cinemars sinemalarının sayısını 61’e, koltuk kapasitesini 12 bine çıkaran grup, 2006 yılı için 4 milyon seyirci ve 35 milyon dolar ciro hedefi koymuştu. Mars Entertainment Group’un yeni hedefi ise spor merkezleri ve eğlence şehirleri ile büyümek. Şirketin kurucu ortaklarından Muzaffer Yıldırım, teklifin Colony Capital’den geldiğini belirterek, "Bu işi sadece bir sinema yatırımı olarak görmeyin. Çok büyük çaplı bir yatırım olacak" diye konuştu.

Trump’ a göre o, geleceği görüyor!
Emlak kralı Donald Trump’a göre, Colony Capital’in CEO’su Thomas Barrack, ‘inanılmaz bir vizyona’ sahip. Trump, en yakın arkadaşlarından Barrack’la ilgili olarak, "Kimsenin yapamayacağı şekilde geleceği görme yeteneğine sahip biri" diyor. Barrack’ı başarıya götüren stratejinin, "Dünyanın bir ucunda da olsa, klas ama dikkat çekmeyen yatırımları satın alıp, buraya yatırım yapmak, 5 yıl içinde de değer kattığı bu gayrimenkulu elden çıkarmak" olduğu ifade ediliyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız