Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Teknik Yapı, Dilman Towers adlı projesi ile Bağdat Caddesi'nin en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor.


Daha önce Varyap Varlıbaşlar Grubu ile birlikte Ataşehir ve Bahçeşehir'de Uphill Court konutlarını yapan Teknik Yapı şirketi, şimdi de İstanbul Erenköy'e 27 katlı iki kule inşa ediyor. Yüksekliği 90 metre olarak planlanan Dilman Towers, Bağdat Caddesi'nin en yüksek binası olmasının yanı sıra kulelerin birinde yapılacak helikopter pisti ile de dikkat çekiyor. Diğer kulede ise Marmara Denizi, Adalar ve tarihi yarımadanın gözler önüne serildiği jakuzi havuzlu seyir terası yer alacak.

Erenköy'de Dilman Ailesi'nden alınan toplam 12 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek projede brüt 248 metrekare büyüklüğünde toplam 104 daire bulunacak. Fiyatlandırmayla ilgili çalışmalar tamamlanmadığı için daire fiyatı açıklanmayan projenin arsa hariç toplam yatırım değeri 50 milyon doları buldu. Yerin altında 3 katlı bir otoparkı da bulunacak projenin bahçesindeki tarihi Selamlık Köşkü ve Ethem Efendi binalarının sosyal donatı olarak kullanılmasıyla ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin alındı.


Bina işletilmesinde, comfort ev sistemleri ile desteklenen projede dairelerin statik ısınmasında her odanın farklı derecelerdeki konfor sıcaklığı kullanıcı tarafından ayarlanabiliyor.

* Bloklardan bir tanesinin üzerinde helikopter pisti bulunacak.

* Diğer blokta ise Marmara Denizi, Adalar ve tarihi yarımadanın gözler önüne serildiği jakuzi havuzlu seyir terası yer alıyor.

* Dilman Towers bölgedeki en büyük yeşil alana sahip proje olarak Bağdat Caddesi tarihine geçecek olan, özel bir koru içinde yer alıyor. Bu nedenle doğal dokunun korunması için büyük özen gösterildi. Ata yadigarı ağaçları gelecek nesillerin görebilmesi için özel projeler üretildi. Yeşil dokunun korunması için minimum alanda 3 katlı kapalı otopark inşa edildi.

* Projenin "residence tarzı" yaşamın tüm gerekli donanımı iki bloğun oturduğu zeminin altında ve seyir terasının yer aldığı çatıda yer alıyor. Kapalı, açık yüzme havuzu, dinlenme ve seyir terasları, squash, fitness, oyun salonları ile kapalı yarım basketbol salonu şehir içinde bir tatil köyünün tüm imkanlarını sunuyor.

* Tarihi Selamlık Köşkü de korunarak kafeterya olarak değerlendiriliyor.

* Misafirler kapı görevlisi tarafından karşılanıyor.

Dilman Towers'ın dün Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, lokasyon itibariyle benzersiz konumda son özel mülk olan arsa üzerinde inşaatın bir ay önce başladığını, 23 ay sonra bitirilmesinin planlandığını açıkladı. Teknik Yapı CEO'su Nazmi Durbakayım da şirketin Türkiye'nin tüm yörelerinde faaliyet göstermesine rağmen Kadıköy'e olan bağının ayrı olduğunu çünkü tüm yönetim kurulu üyelerinin doğma büyüme Kadıköylü olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız