Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada emlak komisyoncularının müşterilerini Akbank’a yönlendirmeleri halinde hem ev alacakların daha ucuz kredi kullanabilmesine hem de komisyoncuların prim almasına imkan sağlayan bir protokol imzaladıklarını duyurdu.


Protokol çerçevesinde İZTO üyesi emlak komisyoncularının müşterilerini Akbank’a yönlendirmeleri sonucunda, konut kredisi kullandırılan müşterilere ilişkin bir teşvik sistemi uygulanacağını belirten Demirtaş, bu yolla kullandırılan kredilerin faiz oranının 0,01 puan indirimle uygulanacağını ifade etti.

Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üyelerimizin müşterileri konut kredisi talep ettiğinde, bir bilgi formu ile Akbank’a yönlendirilecek. Bu üyelerimize de müşteriye kullandırılacak konut kredisi tutarının yüzde 0,3’ü oranında ve maksimum 300 YTL olacak şekilde prim ödenecek. TS 11816 ‘Emlak Komisyonculuğu Hizmetleri-Genel Kurallar’ Standardı gereği uzmanlık sertifikası bulunan tüm üyelerimizin yaptığımız protokol çerçevesinde yaratılan imkandan yararlanabilecek."

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız