Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Mimarsinan'a 20.000 konut geliyorMimarsinan, altyapısı ve ulaşım olanaklarıyla Bahçeşehir’e rakip olacak. 5 yıl içinde 20.000 konutun yapılacağı bölge, böylelikle 100 bin nüfuslu bir uydu kent haline gelecek.Avrupa yakasının yeni gözdesi olmaya aday olan Mimarsinan, düzenli altyapısı ve her geçen gün gelişen ulaşım olanaklarıyla yeni konut projelerinin üssü haline geliyor. Birbiri ardına yeni inşaatların start aldığı bölgenin, önümüzdeki günlerde daha da canlanması bekleniyor.

1990’lı yıllarda Emlak Bankası’nın başlattığı konut projeleriyle düzenli bir altyapıya kavuşan bölge, son yıllarda patlama yaşayan inşaat sektörünün de ilgi odağı haline geliyor. Böylelikle 2’nci bir hareketlenme dalgası yaşayan Mimarsinan, özellikle yakın çevresinde yer alan iş merkezleri nedeniyle büyük müteahhit şirketlerinin üssü haline geliyor.

ATAKÖY’E 30 KM MESAFEDE
Ataköy’e 30 kilometre mesafede yer alan Mimarsinan, giderek gelişen ulaşım olanaklarıyla da konut sahibi olmak isteyenlerin tercihi haline geliyor. Karayolu ulaşımının önümüzdeki aylarda tren ağıyla gelişeceği bölge ayrıca deniz ulaşımına de elverişli bir konumda bulunuyor. 1 yıl içinde deniz ulaşımının da deniz otobüsleri aracılığıyla kolaylaşacağı Mimarsinan, güvenli bir bölge olması nedeniyle de öne çıkıyor. Bölgede yeni konut projelerine başlayan firmaların başında Emay-İpek İnşaat geliyor. Batı Ataşehir’de 2 bin 44 konutluk KentPlus projesiyle gündeme gelen ve satışa çıkardığı 1600 konutun tamamını kısa süre içinde satan Emay İnşaat, ikinci Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) projesini Mimarsinan’da gerçekleştiriyor. "Plus" konseptiyle üst gelir düzeyinin standartlarını B+ (orta ve orta üstü) gelir grubuna sunan projenin ikincisinde Mimarsinan, Bahçeşehir standartlarına taşınıyor. Toplam 19 bloktan ve 660 daireden oluşacak olan KentPlus Mimarsinan projesi, 100 bin YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bölgede ayrıca, Ekşioğlu, Çarmıklı ve Keleş- Beyaz & Yazıcıoğlu inşaat şirketlerinin de konut projeleri start aldı.

NÜFUS 3’E KATLANACAK
Şu an nüfusu 30 bin civarında olan bölgede, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 15 ile 20 bin arasında yeni konutun yapılması bekleniyor. Bu hareketlenmeyle birlikte aynı dönemde Mimarsinan’ın nüfusunun 100 binin üzerine çıkması öngörülüyor. Bu gelişmelerle birlikte, bölgenin Bahçeşehir’in ardından Avrupa yakasının parlayan yeni yıldızı ve uydu kenti olması planlanıyor. Mimarsinan’da ayrıca, konut projelerinin diğer yatırımların da önünü açacağı ve bu canlanmadan hareketle önümüzdeki aylarda 3 otel yatırımının daha start alacağı konuşuluyor.

18.12.2005

KAYNAK – SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız