Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Orta sınıfa yönelik projelerden sonra şimdi de havuzlu, spor salonlu lüks konutların yapımına başlandığı Beylikdüzü’nde 21 tane de alışveriş merkezi projesi var.

1990’ların ortasında İstanbul’da yapılaşmanın en hızlı olduğu bölge haline gelen ve bugün 300 bin kişilik nüfusu barındıran Beylikdüzü, 1999 depremiyle girdiği duraksamadan, inşaattaki canlanmayla birlikte kurtuldu. İlk yıllarda daha çok orta sınıfa yönelik kaliteli konutların yapıldığı bölgede şimdi lüks konut-villa siteleri yükseliyor. Konut arzındaki patlamayı alışveriş merkezleri izliyor, bölgede 21 tane alışveriş merkezi projesi var. Bölgedeki hareketliliğin birkaç nedeni var. Birincisi, İstanbul’da artık konut yapılacak arazi bulunamaması nedeniyle bu bölgeye ilgi artıyor. İkincisi Beykent ve Fatih Üniversiteleri, Alev Vakfı okulları, Kültür 2000 Koleji, alışveriş merkezleri, TÜYAP Fuar Merkezi, oteller gibi pek çok cazibe merkezinin bir arada olması. …zellikle eğitim imkanları Beylikdüzü’nü ‘şehre uzak’ olmaktan kurtarıyor.

LÜKS KONUT ARZI
Bölgede hareketliliği başladığı ilk yıllarda daha çok orta sınıfa yönelik ancak yine de inşaat kalitesi yüksek konutlar yapılmıştı. Arazi maliyetinin düşük olması nedeniyle kolay satın alınabilir fiyatlarla satışa çıkan konutlar bölgedeki nüfusu hızla artırdı. Şimdilerde yeni yapılan projelerin daha nitelikli sitelerden oluştuğu dikkat çekiyor. Bu projelere Beylikdüzü’nde daha önce oturup zaman içinde dairesi değerlenenler ilgi gösteriyor daha çok. Ancak Anadolu’dan da talep var. Nevşehir’den, Kayseri’den, Afyon’dan işadamları, iş için İstanbul’a geldiklerinde ya da çocukları üniversiteli olduğunda kullanmak için de daire alıyor.

HABER – ESEN EVRAN / SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız