Paylaş

TOKİ logosuBaşbakanlık Toplukonut İdaresi Başkanlığı TOKİ‘nin düzenlediği satış sonrası anketlere göre, TOKİ konutlarını tercih edenlerin yaşam standartları yükseliyor. Ankete katılanların yaklaşık olarak yüzde 70’i bu yönde görüş bildiriyor. İnternet üzerinden düzenlenen ve TOKİ müşterilerini kapsayan 2010 Ocak-Ekim dönemi anketine 9.000 kişi katıldı. Müşteri memnuniyeti anketine katılanların yüzde 75’i de evinden memnun.

TOKİ tarafından Ocak 2010 – Ekim 2010 arasında internet sitesi üzerinden yapılan ve 8.966 TOKİ müşterisinin katıldığı müşteri memnuniyeti anketindeki veriler, kurumun yüzünü güldürdü. Ankete katılanların yüzde 69,7’si bir TOKİ projesinden ev aldıktan sonra yaşam standartlarının yükseldiğini belirtirken, yüzde 74,6’sı aldığı evi kullanışlı bulduğunu belirtti. Müşterilerin yüzde 68,5’i konutları plan açısından beğenirken, yüzde 63,4’lük kesim ise konutların özellikle ısı ve ses yalıtımından memnuniyet duyduğunu belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 65,5’i aldıkları evi güvenli buluyor. Yüzde 56,6’sı bina girişi ve otopark bağlantılarının yaşlı ve engelliler açısından gerekli kolaylıkları sağladığını düşünüyor. Ankete göre, tuvalet, banyo ve mutfak konusundaki memnuniyet ise yüzde 52 düzeyinde gerçekleşrken, TOKİ konutları ile şehir merkezi arasındaki ulaşımdan memnun kalanlar katılımcıların yüzde 58,7’sini oluşturuyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız