Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

TOKİ, lüks konut projelerinde satış hızını arttırmak için geçtiğimiz günlerde özel faiz oranlarını açıkladı.

Konut kredilerindeki düşüş ve nitelikli proje arzındaki patlamayla 2005 yılını büyük bir canlılıkla kapatan, ancak 2006 mayıs ayındaki finansal dalgalanmayla durgunlaşan gayrimenkul sektörünü yeniden canlandırmaya yönelik projelere Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de dahil oldu.
 
2006 Mayıs ayında girdiği durgunluğu, promosyonlu satışlar ve projeye özel banka faizleriyle aşmaya çalışan proje geliştiriciler, ilk kez TOKİ şemsiyesi altında biraraya gelerek ortak bir 'satış artırma' politikası belirledi. TOKİ, geçen hafta gazetelere verdiği ilanlarda 6 proje geliştirici ile birlikte uygulyamaya konan 'projeye özel' faiz oranlarını ilan etti.

Proje geliştirici firmaların kendi finansmanlarıyla taksitlendirdiği konutlarda 12 aylık vadede faiz oranı 0.45'e kadar düştü. TOKİ'nin kaynak geliştirme projelerinde 2005'e damgasını vuran Batı Ataşehir projelerinin başı çektiği işbirliğinde Ağaoğlu My World, Varyap- Teknik Yapı Uphill Court, Hektaş İdealist Kent ve Emay KentPlus Mimarsinan ile birlikte İzmir'den de iki proje yer aldı.

Amaç satışı hızlandırmak
Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, Batı Ataşehir'deki Kent Plus projesinde satışların büyük oranda tamamlandığını belirterek, bu işbirliğine Mimarsinan'daki proje ile dahil olduklarını söyledi.

Çağlar, "TOKİ böyle bir teklifle geldi. Firmalar da 'bir şey yapalım piyasayı hareketlendirelim' dediler. Şu anda bankalar projenin içinde yer almıyor gibi görünüyor ama en kısa zamanda dahil olacaklardır" dedi. Çağlar 660 dairelik Mimarsinan projesinde 160 dairenin satıldığını, 500 daire ile bu kampanyaya katıldıklarını söyledi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız