Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı , bir dizi işbirliği anlaşması ile Tekirdağ, İstanbul ve İzmir'de 10 yıl vade ve 1,39 faizle 6220 konut satacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Vakıfbank ile bazı üretici firmalar arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'de 6220 konut, 9 aya kadar % 0, 10 yıl vadede ise yüzde 1.39 faiz oranıyla satışa sunulacak.

İşbirliğine ilişkin dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, böyle bir çalışmayı konut almak için krediye ihtiyaç duyan insanların yükselen faizlerden dolayı artan taksit yüklerini hafifletmek ve paylaşmak için yaptıklarını belirterek bu çalışmayla konut ihtiyaçlarını erteleyenlerin ihtiyaçlarını giderebileceklerini söyledi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da bu projenin devlet özel sektör kaynaşmasının güzel bir örneği olduğunu belirterek devletin artık üretim çarklarının önünü açan yapıya kavuştuğunu söyledi. Dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmalardan Türkiye'nin de nasibini aldığını dile getiren Bayraktar, faizlerin yükselmesiyle birlikte konut talebinde düşüş meydana geldiğini hatırlattı. Bayraktar, bu projeyle birlikte konut taleplerini erteleyenlerin yeniden uygun koşullarda konut sahibi olabileceklerini söyledi.

Konut fiyatları artacak

Projeye dahil olan konut üreticilerinden Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, mayıs ayından sonra konut taleplerinde yüzde 50'ye yakın azalma olduğunu, ancak bu aylardan itibaren taleplerin tekrar toparlanmaya başladığını söyledi. Ağaoğlu, maliyet artışlarını fiyatlarına henüz yansıtmadıklarını belirterek önümüzdeki günlerde yüzde 10-15'lik bir fiyat artışı yaşanabileceğini kaydetti. Varyap Varlıbaşlar Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş da hayata geçirilen bu projenin son fırsat olduğunu belirterek yakın bir dönemde fiyat artışına gideceklerini kaydetti.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve faiz oranları 31 Ekim tarihine kadar geçerli olacak proje kapsamında, İstanbul'da Ağaoğlu My World, Uphill Court, KentPlus Mimar Sinan ve Misstanbul, Tekirdağ Çerkezköy'de Dreamcity, İzmir'de Albayrak Mavişehir konut projelerindeki evler bulunuyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız